Dessa stackars hästar

 
 
 
 
Dom senaste inläggen här på bloggen har varit tidsinställda då jag befunnit mig på en badstrand och jagat sol, i stället för att sitta framför datorn. Svärföräldrarna fyllde 50 år i våras och nu bjöd dom med sina barn med respektive på en resa som har varit otroligt trevlig. Tack för denna upplevelse!
 
Oftast när jag är utomlands är det dom hemlösa katterna mitt hjärta värker för, men den här gången var det alla stackars turisthästar som drog vagnar hela dagarna. Dom flesta var fina i kroppen och rörde sig helt okej, andra kunde man räkna revbenen på, från flera meters håll, vissa var uppenbart halta, en kunde knappt trava. Och ändå sitter det en familj i vagnen bakom hästen! Jag förstår det inte, hur människor kan vara så grymma och ignoranta, att man låter djur lida bara för att man vill ha ett roligt semesterminne.... Samtidigt kände jag mig som en skurk som bara stod och kollade på, men vad finns det att göra? Annat än att börja föreläsa för alla turister.
 
Jag hade inte hjärta att fota vissa av hästarna, men dom här som såg rätt så trevliga ut fastnade på bild.


Mari

Ursh ja, stackars hästar. Var lika i italien när jag var där för flera år sedan. Blev så förbannad när man såg halta hästar dra omkring på turister, lika de som hade sånna skavsår efter utrustningen så de nästan blödde (de hade försökt gömma det med paddar och tyger).

Man känner sig minst sagt maktlös.

Svar: Ja maktlös är det rätta ordet. Jag tycker det är helt fruktansvärt, att människor från länder spm kommit så pass långt i utveckligen inte vet bättre, eller helt enkelt väljer att ignorera kunskapen. Om det inte fanns några turister som ville åka, hade det inte funnits vagnshästar att tycka synd om
Linda Karlström

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo