När såg du en vild pudel senast?



På Älvsbyns industriområde finns det en liten familj med hemlösa kattungar som nu riskerar att frysa ihjäl när vintern kommer. Kattakuten i norrbotten vill fånga in dom, men saknar lediga fällor. Det här hade aldrig behövt hända om folk bara tog sitt ansvar ansvar och kastrerade och id-märkte sina katter innan de får börja gå ut.


"Många kattägare är inte medvetna om hur illa ställt det är med vår huskatt i Sverige idag. Situationen med över 100 000 hemlösa katter är det största djurskyddsproblemet vi har. Katten är det husdjur som far allra mest illa. Vi har inga hundar eller andra husdjur som springer hemlösa i våra städer och samhällen.

En av anledningarna till att vår huskatt/bondkatt far så illa är att många av okunskap ser katten som ett vilt djur, som en vildkatt. Det stämmer inte, den katt vi idag känner som huskatt/bondkatt är ett husdjur, och har varit domesticerad i tusentals år. Den finns inte i vilt tillstånd i Sverige, bara som övergivna och förvildade katter som kommer från ett hem, eller som härstammar från katter som haft ett hem.
" Källa: Kattstatus.se

Katter har oförtjänt låg status i samhället, det är fantastiska familjemedlemmar och inte några slit och släng-leksaker. Deras låga värde innebär att en kattunge är i princip gratis att få, det räcker att ringa på en blocketannons och betala en tia tassen. Det gör att många skaffar kattunge som en kul impulsgrej, för kattungar är söta. Men när katten blir fertil och jobbig slängs den ut okastrerad och omärkt och får klara sig bäst den vill på egen hand. Dessa katter förökar sig och på så sätt uppstår våra hemlösa huskatter.

Jag fick höra i veckan att jag var en djurplågare för att jag oppererar Valentine, i stället för att avliva honom och skaffa en ny katt, för dom finns ju överallt. Samma person fortsatte sen om att berätta om en person h*n sett slå ihjäl en katt med en hammare. Det skulle aldrig vara accepterat om det var hundar det handlade om.

Det är den inställningen som förstör för våra fantastiska katter.  Om folk bara tog sitt ansvar, och slutade hämta kattungar på bondgårdar, eller hos oseriösa BYB / huskattsuppfödare, som dom sen släpper ut helt okastrerade och som får försöka sig helt okontrollerat. Dessa kattungar ges sen bort till höger och vänster och det skapas en ond cirkel som aldrig tar slut så länge folk inte kan ta sitt ansvar. Sluta främja oseriösa uppfödare som tar kull utan att hälsotesta föräldrarna, avmaska, vaccinera, id-märka & försäkra kattungarna innan dom säljs.

Sen alla som hämtar hem en söt liten kattunge... och inte vill ge den veterinärvård när det behövs, för katten var ju gratis, varför ska den då få kosta pengar hos veterinären? Jag blir så arg. Det är inte som att vi är jättefattiga i vårat land, alla har råd att kastrera, id-märka och har råd att betala 50 kr i månaden på försäkring till katten. Har man inte råd med det, ska man inte ha katt!

Jag tycker om huskatter, det är dom oseriösa huskattsuppfödarna, och dom som främjar dom, som jag spyr galla över. Jag förstår inte varför människor vill hjälpa fler katter till ett liv i denna misär.

Tänk efter, när såg du en vild pudel senast? Eller en flock hemlösa taxar i ditt samhälle?



GISELE

TACK Linda för att du värnar om huskatterna i vårt land! Vi borde inte behöva ha några hemlösa huskatter alls om alla brydde sig om att kastrera och id-märka sina älskade katter!!

Jag är så stolt och glad över att ha dig som medarbetare på KATTSTATUS!



Gisele

Redaktör

Kattstatus

www.kattstatus.se

Saiph

Jättebra inlägg! Väldigt bra formulerat också, det får en verkligen att tänka till!

Clara

Väldigt bra inlägg! Det är hemskt med folk som inte tar ansvar. Jätte bra!

Gunilla

Vilket bra inlägg, jag hänvisar till detta, hoppas det är OK? kram

Emilie

Jättefint inlägg vännen. Jag tycker att det är så sjukt att man ska resonera sådär. Det skulle aldrig falla mig in att bara avliva våra fina katter om någon av dem blev sjuka. De är försäkrade, de är familjemedlemmar och de lyser upp min vardag på ett sätt som jag aldrig skulle få uppleva om jag inte hade dem - så det är klart att man tar hand om dem om de mår dåligt. De tar ju hand om oss, eller hur?

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo